preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Davorin Trstenjak" Čađavica

POVIJEST KNJIŽNICE

 

Tijekom svih godina postojanja OŠ „Davorin Trstenjak ” Čađavica, knjižnica se ne spominje sve do školske godine1992/1993.  kada u školskoj knjižnici radi u stalnom radnom odnosu s punim radnim vremenom učitelj hrvatskog jezika.

Školske godine 1995./ 1996. knjižničar  radi u punom radnom vremenu. Već iduće šk. godine radi drugi djelatnik na određeni broj sati. U razdoblju od 1997. do1999. godine ne postoje uvidi o radu knjižničara i knjižnice. Kako se spominje, knjižnicu  šk. godine 1999./2000. vodi učiteljica hrvatskog jezika i književnosti , a od 2001./2002. ista je osoba zadužena za četiri sata vođenja knjižnice. 

Knjižnica i čitaonica osnovne škole „Davorin Trstenjak” formalno započinje s radom dolaskom stručne osobe- diplomiranog knjižničara; u rujnu 2007. Prvi dolazak korisnika zabilježen je 18.listopada  2007. godine  i od tada knjižnica službeno započinje sa radom- otvorena je za korisnike: učenike i učitelje matične škole  u Čađavici, kao i  one  iz područnih škola Noskovci, Sopje i Ilmin dvor.

Prostor knjižnice i čitaonice nalazio se u starom dijelu škole, a obuhvaćao je 75 m². 

Učenici  predmetne nastave u velikom broju su putnici, a čitaonica  im omogućava  boravak i mogućnost korištenja knjižnice; fonda knjiga u slobodnom pristupu kao i periodike i multimedija .

U školskoj godini 2009./2010. knjižnica dobiva novi  prostor na katu novog dijela škole ;  s prostorom od 51m². 


 

Energetska obnova

Energetska obnova Osnovne škole „Davorin Trstenjak" Čađavica

Pilot projekt 4c1.2

http://www.strukturnifondovi.hr/

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola "Davorin Trstenjak" Čađavica / Kolodvorska 1, HR-33523 Čađavica / os-davorin-trstenjak-cadjavica.skole.hr / ured@os-davorin-trstenjak-cadjavica.skole.hr
preskoči na navigaciju